Skip to content

Rezultati akcije Stolac srcem za Tursku i Siriju

Fondacija „Elmira Sefo“ je bila nosilac aktivnosti prikupljanja novčane pomoći Turskoj i Siriji, za područja pogođena teškim i razornim zemljotresima, pod nazivom Stolac srcem za Tursku i Siriju.

Akcija je trajala deset dana u periodu od 09. – 18.02.2023.godine. Novčana sredstva su se prikupljala na tri načina: direktnim uplatama na račun Fondacije, doniranjem priloga u kutije koje su bile postavljene na području grada Stoca i jednim subjektom iz Čapljine, te uplate u gotovini putem uplatnica/priznanica koje su bile u džematima (Rotimlja, Pješivac, Borojevići, Prenj i prostorijama MIZ Stolac), te prostorijama Fondacije.

Ukupno prikupljena  novčana sredstva u iznosu od 27.166,32 KM će se podijeliti na dva jednaka dijela i  uplatiti na za pomoć Turskoj i Siriji. Sredstva namjenjena za Tursku su uplaćena na račun organizcije AFAD (Uprava za katastrofe i hitne slučajeve Republike Turske). Sredstva namjenjena za Siriju će biti uplaćena uskoro, jer smo još u fazi koordinacije sa organizacijama na terenu.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim građanima Stoca i ostalih gradova, jer su podržali akciju Stolac srcem za Tursku i Siriju i bili ključni za ostvarene rezultate.

Našu zahvalnost za podršku u organizaciji i realizaciji akcije Stolac srcem za Tursku i Siriju izražavamo posebno: Adnanu Frenji, Nedžadu Čerkezu, Predstavnicima Islamske Zajednice Stolac, Harisu Baljiću, Nerminu Bisi, Timuru Haračiću i Jasminki Balavac, te:

Prva osnova Škola Stolac, Osnovna škola Stolac, Srednja škola Stolac, Dom zdravlja Stolac – Uzinovići, Udruženje logoraša Stolac, Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Stolac, UG Kreni naprijed, FK Iskra Stolac, Udruženje ratnih vojnih invalida, Jedinstvena organizacija boraca, Karate klub Bregava, UG Iskra Stolac, Gradska biblioteka/ knjižnica „Mehmedalija Mak Dizdar“ Stolac.

Posebno se zahvaljujemo privrednim subjektima: Hercegovinapromet d.o.o., Fast food Zovi čoeka, Slastičarna Čaršija, Caffe Bosfor, Caffe bar Old School, Caffe  Pizzeria Krypton, Frizerski salon Saša, SZR Cakan, Eso Promet, Cafe bar Nota, Restoran Han, ZZ Agroplod, Frizerski salon Lena, Locco bar, Caffe Baza, Caffe bar Sport Club 5+, Carpet Centar Čapljina.

Bila je velika čast i odgovornost biti nosilac aktivnosti Stolac srcem za Tursku i Siriju, a po rezultatima akcije vidimo da ste imali povjerenje u nas, te vam se još jednom svima zahvaljujemo u ime Fondacije „Elmira Sefo“.