Skip to content

Godišnjica osnivanja Fondacije i prezentacija realizovanih  aktivnosti

Fondacija Elmira Sefo osnovana je u spomen na Elmiru koja je poginula u zemljotresu koji je pogodio naš grad dana 22.04.2022.godine. U Stocu 27.07.2023. obilježena je prva godišnjica osnivanja FOndacije

Elmira je bila veliki humanista, spremna pomoći drugom u svakom pogledu. S njenim odlaskom na bolji svijet mnogo smo izgubili, ali smo i ponosni što smo je poznavali i imali čast družiti se s njom. Cilj Fondacije je nastavak humanitarnog rada naše Elmire, kao i čuvanje njenog lika i djela od zaborava. Direktorica Fondacije Selma Sefo prezentirala je dosadašnje projekte koje Fondacija realizovala.

„ Allah dž. š. zna da si bila posebna u svakom smislu i uzeo te je k sebi od nas “, istakla je prijateljica Merima Šarić.

„ Jedino me ona mogla nasmijati toliko da me od toga danima bole i obrazi i stomak. Moja rođita, oko cenat viša, oko broja veća noga, oko godinu starija “, rekla je rodica Nadina Pirija.

 „ U turskom jeziku postoji riječ sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Ona  označava nedostajanje jedne konkretne osobe. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost „riječi su Elmirine prijateljice Selme Čusto Brzina kojima je opisala prazninu nastalu njenim odlaskom.

Da ova večer bude poseban potrudila su se naša draga djeca Tarik Tuka, Tajra Elezović i Zarah Elezović svojim muzičkim interpretacijama

U realizaciji aktivnosti Fondacije veliki doprinos dali su direktori osnovnih i srednje škole  Stolac, i prigodno obraćanje su imali zamjenik direktorice Srednje škole Stolac Huso Razić i direktor Prve osnovne škole Stolac Adem Haračić.

„Narod Bosne i Hercegovine je pokazao da Bosna i Hercegovina ima veće srce i od same Bosne i Hercegovine“, riječi su ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina. Da je Stolac grad sa velikim srcem pokazala je i akcija “ Stolac srcem za Tursku i Siriju “. Fondacija Elmira Sefo je bila nosilac aktivnosti prikupljanja novčane pomoći za područja pogođena zemljotresom u Turskoj i Siriji. Osvrt na akciju dao je Haris Baljić.

Aktivnostima Fondacije podršku su pružile firme i udruženja sa područja Stoca i ovom prilikom uručene su im  zahvalnice.

Nakon formalnog dijela upriličena je zakuska za sve prisutne. Više fotografija u našoj galeriji.